Året som gått...Januari: Jag var i full gång med fotograferandet och har tagit bilder som är favoriter än i dag. Vi skaffade lilla fjunet Astrid. Och jag och Yrla tolkade med häst för första gången.Februari: Kidd föddes (min brorson, som jag också är gudmor åt). Jag fick träffa Àsta ordentligt efter vårt allra första möte för fem år sedan. Tidigare har jag bara haft tillfälle att titta på henne.Mars: Det var inget speciellt som hände denna månad... Men Mumz, min första häst (foderhäst) var frisk och pigg och allt rullade på som vanligt och var bara allmänt härligt.April:
Jag och Mumz firade ett år ♥Maj: Jag och Mumz var med i en "skojtävling" som hölls i stallet jag står i. Vi var med i hoppningen och där kom vi tvåa, jag ramlade av och fick stilpoäng ;) I trailbanan kom vi etta, och vi vann titeln som bäst utklädda ekipage!Juni: Det hände inte så mycket förutom att jag fick sommarlov och fotade en av mina bästa hästbilder.Juli: Sommarlovet var i full gång, jag mamma och hennes kille åkte upp till min mormor och morfar i Överkalix. Jag och min kusin badade och hade skoj varje dag... Och jag lärde mig att hjula som jag velat kunna ända sedan jag var väldigt liten ^^ Och en dag steg jag upp klockan fyra på morgonen och fotade :) Himla mysigt var det!Augusti: Kidd döptes. Och min älskade fjording fick vandra vidare till Trapalandas evigt gröna ängar...September: Jag red kurs för Sofia på Islandica och fick träffa islandshästen Kári som var den första hästen jag någonsin red. Han bodde uppe hos Annelie förut och var turridningshäst :) Och så fotade jag finaste Tilda och fick bland dem finaste porträttet jag tagit.Oktober: Den bästa månaden i mitt liv, jag fick hem min kärlek.November:
Jag och Àsta lär känna varandra mer och mer både från marken och från ryggen :) Jag och Yrla åkte till Stockholm och var på Stockholm Horse Show hela helgen med VIP!December: Àsta blir bara duktigare och duktigare för varje dag som går, och går från klarhet till klarhet. Vi har börjat jobba lite smått med tölten och det går framåt. Man märker att hon har det i sig och hon är ju redan töltsatt. Men det är ändå mycket träning kvar. Vi rider extra mycket ut i skogen nu när jag har jullov och det tycker både jag och Àsta är jätte skoj. Kidd fick också fira sin första jul med mycket fina klappar :)


Det har varit det roligaste och mest lärorika året hela mitt liv...
Men nu ser jag fram emot 2012 som kommer bli det bästa året någonsin!

00.49

Hej på er! Segt med uppdatering nu, men det är ju faktiskt loov och jag har inte suttit särskilt mycket vid datorn. Jag återkommer när jag har någonting mer skojigt att berätta istället för sånt här tråkigt ;) Ska förresten hoppa i säng nu tror jag, klockan var visst tio i ett...


Årets julklappar

Jag är så himla glad och tacksam för mina jätte fina julklappar :)Den beiga väskan är inte alls så där gul och konstig i verkligheten, utan verkligen jätte fin. Ska visa den bättre i ett inlägg någon gång. Och lika så hjärttröjan, kommer snart visas bättre inom kort :)

Veckans ekipage

För några dagar sedan skickade jag in min favoritbild på mig och Àsta till Adina och Evelina på fyrbentaspringare.blogg.se, som höll en tävling "Veckans ekipage". Jag hade halvt glömt bort det och såg nyss att jag fått ett mail av dem att jag vunnit tävlingen! :) Jag går ju såklart in på deras blogg och letar upp inlägget där man då skulle rösta fram vem som skulle vinna, och såg till min förvåning att jag hade en massa röster?! Och dem allra flesta var av människor jag inte ens känner! :D Då blev jag väldigt mallig, och såklart jätte glad! Så tack alla som röstade på mig. Super kul att jag och Àsta vann ♥
God Jul kära ni ♥

Jag vill önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år! Vill passa på och tacka er för alla underbara kommentarer och den fina responsen jag får för allt jag gör. Ni gör mig så glad varenda dag.. och det tackar jag er hjärtligt för!


Dan före dopparedan

Imorgon är det julafton. Herre gud vad tider går fort... Imorgon bitti ska alla som kan mötas i stallet klockan 09.00 för att tillsammans rida ut den så kallade julaftonsritten som sker varje år. Det blir första gången för mig, och för Àsta. Förra året kunde jag inte vara med för att jag och mamma firade jul i Stockholm med min bror och hans familj. Men denna jul ska dem fira jul hemma hos oss, så nu äntligen kan jag vara med, och nu med min alldeles egna häst! :)

Det ska bli så mysigt med julafton, och detta år har jag inte önskar mig någonting alls. För jag har redan allt jag önskar mig, min Àsta ♥ Och det är bara tack vare världens snällaste människa.. min faster till ängel.


Flygandes över snön

Jag fotade fina Yrla och Bella idag. Härligt att få fota ett ekipage i fart! Jag gör det väldigt väldigt sällan och därav är jag inte så duktig på det. Men det är ändå stor skillnad sedan första gången jag gjorde det vilket är jätte roligt! Och att fota idag över huvud taget var så himla kul, jag har knapt gjort det sedan i höstas.


Nu är det jul här i vårt hus

Nu börjar julen verkligen närma sig! Luckorna på chokladkalendern minskar drastiskt, klapparna blir fler och fler under granen, julkalendern blir bara mer spännande och spännande och det eviga fixandet inför julafton bara fortsätter. Allt är så mysigt, och jag stortrivs, med lov och hela paketet liksom!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Àsta som arab?

Idag var det en himla härlig dag i stallet! Jag tog in Àsta och borstade igenom henne som vanligt, och sedan skulle jag longera henne i rundkorallen och med tanke på att det är lite snö i den nu blir det till att lyfta ordentligt på benen. Och hon tyckte det var så roligt!! Det tog inte lång stund fören lilla Àsta förvandlades till en fluffig liten arab. Huvudet for upp bland molnen, svansen lika så och stora, kraftfulla och luftiga steg. Där stod jag och beskådade min fina arab och tog själv några travsteg och skutt, vilket Àsta tycker är jätte skojigt! :) Jag springer sedan och hämtar min kamera för att bevara detta ögonblick, men nej... jag lyckades inte få det på bild. Så tänk er det här ↓ fast dubbelt så mycket ;)


JULLOV ♥


Lycka!

Imorgon är det sista skoldagen. Kan inte beskriva lyckan för det alltså! Det enda halvjobbiga är att vi har en tre timmars uppsats imorgon också, men jag känner mig ganska peppad inför det ändå. Och Àsta har fått på sig snösulor idag också. Häärligt! :D Nej, jag känner mig verkligen så sjukt glad och lättad nu alltså. Inga läxor, ingenting jobbigt. Och imorgon får vi jullov!! Alltså hur skönt är inte det liksom? Nu kommer jag kunna rida när det är ljust ute, vilket betyder att jag kommer kunna rida ut Àsta betydligt mer oftare i skogen. Ååh! Är så GLAD!


Christmas edition

Redan fjärde advent. Tiden går så fort! Vi har plockat fram granen och pyntat lite här hemma... Och så har det snöat hela dagen :) Såå... Jag tycker det var dags att julpynta bloggen lite grann också. Kände att jag ville få inte lite julstämning även här. Nya, vintriga bilder på mig och Àsta samt fallande snö. Hope you like it ♥ Tryck f5 om det inte syns.

Och alla bilder i headern är fotade av duktiga Clara Olsson!


Den eldsprutande draken


Hejsan!

Igår red vi luciatåg i stallet ute på Tierp, och det var första gången för Àsta. Tyckte hon var jätte duktig för att vara allra första gången. Hon var lite stressad till och från men skötte sig bra ändå. Vi var tomtar, som ni kanske han ana på bilden nedan ↓ Och svettig var hon efteråt så det blev premiäranvändning av täcke. Det gick också jätte bra! :)Och så har hon fått sig en discogrimma, tycker den passar henne så bra. Det var faktiskt Liza och Moas mamma som var in och köpte den när hon skulle göra några ärenden. Stor tack! Blev så dyrt om man skulle beställa den från Hööks med frakt och allt. Men nu är den min i alla fall :D

Men oj!

Såg att statistiken var en aning högre än vanligt och kom på att jag skickat in en liten julhälsning till ponnysanning för någon dag sedan... Och ja, nu var den publicerad. Vad kul! :D


Favoriten

Här är favoriten av alla bilder som togs i söndags. Synd bara att kvaliteten blir så dålig när man laddar upp dem. Men jag tycker den är så fin ändå ♥

Foto: Clara


Och jag vill också tillägga att jag aldrig rider utan hjälm annars. Men under detta moment stod vi helt stilla och Àsta var så lugn och snäll att jag utan problem kunde ta några bilder i min pälsmössa när jag satt upp på henne. Plus att det knappt pågick i två minuter :)

Närhet ♥

Hästar är flockdjur, och människan är ett rovdjur. Är det inte fantastiskt att vi kan skapa sådana band till våra hästar? Och att dem tillåter oss att göra allt vi gör med dem? Att dem alltid ställer upp och vill vara till lags (i dem flesta fallen). Jag tycker i alla fall det är helt otroligt.

Det jag egentligen ville komma till med detta inlägg, är att jag har märkt att Àsta vill ha ganska mycket närhet med mig. Det var en dag när jag var ensam i stallet och jag hade tagit in Àsta i stallgången och hade borstat igenom hela henne. När jag var klar satte jag mig på en pall som står intill väggen och bredvid mig står Àsta som är fastspänd i ett rep som sitter fast i väggen i stället för två. Så när jag sitter där och skådar henne tar hon efter ett tag ett steg närmare mig.. Och sedan ytterligare ett till. Sedan sänker hon huvudet, tätt in till min famn. Jag fick till och med hålla om hennes huvud i detta läge.

Och tro mig, jag har försökt hålla om hennes huvud några gånger förut, men det har hon inte velat. För hon har helt enkelt inte känts sig tillräckligt trygg med mig. För genom att hon låter mig hålla om hennes huvud lämnar hon också över "säkerheten" till mig. "Liksom litar på att jag har koll på läget". (Om din häst drar undan sitt huvud om du ska hålla om den måste du acceptera det och inte hålla kvar med tvång. Det förstärker bara hästens "otillit" till dig. Och om någon skulle hålla om dig, fast du inte vill det, skulle du väl inte vilja att den personen höll fast dig, eller hur?)

Nu tillåter hon mig att hålla om hennes huvud om vi t.ex. ska mysa lite, istället för att dra undan det. Och även hon tar insiativet att komma nära mig..

Så jag är otroligt glad att hon söker närhet till mig. Trots att jag knappt haft henne i tre månader.EGO


Tillsammans


Foto: Clara

Söta isbitar

Under fotograferingen sällskapade vi också med Liza och Moa som jag skrev om tidigare. Mycket trevligt :) Dem skulle också fota, men hjälpte mig och Clara samtidigt... Till största del att få upp öronen på Àsta som gärna har dem ståendes rätt ut ;) Jag hjälpte även till att fota Moas unghäst Sonero. Och även Hreggi lite grann.

Det var jätte kul och Clara fick ett jätte fint kort på snyggingarna:


Hreggmodur & Àsta ♥

Smakprov

Jag och Clara har redan sedan förra veckan planerat in en photoshot med mig och Àsta till idag. Och ni kan ju gissa om jag haft lite panik. Det har ju inte varit någon snö?! ALLS! Men sedan kom den, och så försvann den. Men igår snöade det för fullt, och tack och lov. Idag var snön här, och till med solen också :) Den enda nackdelen var att Àsta hade rullat sig (verkligen ytterst ovanligt, hehe)... Så hon var ju lagom blöt och skitig man ju säga. Men det gick bra ändå.

Här är ett smakprov ↓OBS: Hennes färg gör sig verkligen inte rättvis på denna bilden. Hennes man är inte alls i den där färgen. Mycket mer svart-gråaktig. Och hon är häller inte så där mörk egentligen. Men det var hon nu för att hon hade rullat sig. Och ja... Det går ju inte riktigt att borsta henne helt ren.

Och stort mega tack till bästase Clara, som är så snäll och ställer upp och fotar oss.

Ingen...

...ingen kan ändra min kärlek till dig.


Team Morrison

Jag skulle vilja tipsa om en blogg som drivs av två jätte snälla tjejer som står i samma stall som jag. Moa och Liza Morrison. Liza rider en islandshäst som heter Hreggmodur men kallas Hreggi. Han är väldigt vacker och en riktig charmis. Dem är så fina! Moa har en mycket vacker unghäst som heter Sonero, vet faktiskt inte vad är han för ras men vacker är han verkligen!! Och dem är också så himla fina tillsammans. Både Liza och Moa är alltid härligt sällskap både i stallet och utanför :) Är jätte glad att jag lärt känna dem! Så klicka er in HÄR på deras blogg nu tycker jag.


Hreggmodur, Liza, Moa och hennes förra häst Texon som nu är i himlen ♥

Flummig...

Håhåjaja... Idag var jag spontan, följde med min underbara vän Tilda och hennes bror till Gävle idag. Bara sådär ^^ Fast jag egentligen skulle plugga och göra en bloggdesign. Men det får jag helt enkelt ta tag i nu i stället. Och helt fantastiskt skönt med fredag imorgon. Då ska jag bara släppa allt och inte bry mig om någonting. Ska baaara ta det lugnt och vara i stallet som jag älskar mest.

Och jo! Gudarna måste sett mitt inlägg i förrgår :P För igår snöade det för FULLT! Och nu är det massor med snö. WOHO! Helt otroligt :D Är så häär glad nu.

Och så har vi vår sista läxa imorgon och sedan är det slut på allt jobbigt, för nästa vecka har vi faktiskt inga läxor eller prov alls! Så jäkla skönt!

Lite flummigt inlägg kanske, men det är precis vad jag varit  h e l a  dagen. Flummig.
..


Kan det inte komma lite snö snart?


Kärlek...

Du gör mig lyckligare än jag någonsin varit.
Mitt hjärta.
Det är du och jag tills döden skiljer oss åt.
Som det var menat att vara, från första gången vi sågs.

Att man kan älska någon så mycket...


Dresage


Bloggdesign beställningar #2

Sofie - filosophie.blogg.se


Linnea - eadressyr.blogg.se


Stamatia - stammas.blogg.se


Selma - selmasahin.blogg.se


Caroline - carolinedjerf.blogg.se


Linnea - linneamattias.blogg.se


Caroline - benzie.blogg.se


Hanne - colori.blogg.se


Jätte roligt att beställningarna rullar in! :) Men nu börjar det bli riktigt mycket så jag har bestämt mig för att höja priserna en aning. Ni kan gå in på Design → Beställ bloggdesign i dropdownen för mer information.

Ny designNu är jag verkligen jätte spänd på vad ni ska tycka. Denna design är helt annorlunda än alla andra jag någonsin har haft. Men jag är nöjd :) Hoppas ni också är det ♥ Tryck f5 om det ser knasigt ut. (Och bilderna kommer förresten bytas ut lite då och då...)

Edit:
Märkte att bakgrunden inte syns i explorer för vissa... Tråkigt, vet inte vad jag ska göra åt det tyvärr. Kommentera gärna om den inte syns/syns för dig om du har explorer. Och förövrigt ses bloggen bäst i Mozilla Firefox och Google Chrome.

Blåsigt

Idag var det tänkt att jag och Àsta skulle ta vår första tur i skogen... Vi rider vanligtvis en tur som kallas "korta rundan" då det alltid hinner blir för mörkt för att rida i skogen just nu. "Korta rundan" består av ganska mycket grusvägar och liknande, och den är ganska kort så det går väldigt fort att rida den tråkigt nog... Och det är den enda rundan vi hinner rida efter skolan just nu eftersom att det som sagt blir mörkt så himla snabbt. Och med tanke på att Àsta aldrig varit i dessa skogar förut är det ju inte jätte smart att rida ut när det är becksvart, tycker jag. Tror inte ens jag skulle våga rida i skogen ensam när det är så mörkt om jag ska vara ärlig. Hualigen...

Men idag när det är lördag och allt, tänkte jag att NU ska vi minsann rida ut i skogen. Men nej, då skulle det ju blåsa utav bara helsike i stället... Och jag föredrar inte att rida när det känns som att man ska blåsa bort, plus att hästarna lätt kan bli rädda. Nog för att Àsta är väldigt cool, men jag vill inte utnama ödet... Så imorgon får vi hoppas på bättre väder, för jag vill sååå gärna rida ut i skogen!

Söta vi är, I know ;) Hahahaha!

Lorenzo


"När hösten var som finast"


Jonna Igeland.

Malin BaryardAndra december

Andra december redan...! Jag ska ta mig någonting att äta och sedan susa iväg till stallet. Kan avslöja att jag håller på att planera en ny design till bloggen, tror den kommer bli riktigt fin. Jag ska ta lite bilder på Àsta idag och så får vi se vad mer vi ska hitta på... På söndag ska min underbara vän Tilda komma hit och fota mig och min lilla tjej. Det ska bli jätte roligt! Och förresten, när jag kommer hem från stallet ska jag (äntligen?) lägga upp lite bilder från globen. Ganska många som tjatat på mig nu ;) Så ni får titta in igen om ett tag. Kram på er!


You and me together, nothing gets better.

Skitig liten häst

Àsta för några veckor sedan ↓ Hyfsat (läs väldigt) skitig kan man ju säga ;) Hehe. Har jag sagt att hon gillar att rulla sig? ^^ Längtar faktiskt efter vintern, det är ju trots allt december... Och det är ju så himla mysigt med snö. Ibland! Och man får en mycket renare häst på köpet. Inget jag tackar nej till i alla fall.


Men hon är ju så söt OAVSETT! Så det så.

Shopping från Stockholm Horse Show

Hej på er! Nu är jag äntligen klar med allt pluggande för den här veckan, har varit himla stressigt men nu har det lagt sig lite... Dock har vi två prov nästa vecka igen kom jag på. Suck! Men nej, nu vill jag verkligen blogga och visa bilder från Stockholm Horse Show bland annat, och vad jag köpte! :D

En Pikeur väst och ett matchande schabrak och även ett par matchande strumpor.


Ridskor


Ett marinblått schabrak med röd och vit kant och matchande ridstrumpor, samt ett rött blingbling pannband.


Och en rosa piggborste. Dem gråa ridstrumporna följde med två andra par (köpte ett tre-pack).