Närhet ♥

Hästar är flockdjur, och människan är ett rovdjur. Är det inte fantastiskt att vi kan skapa sådana band till våra hästar? Och att dem tillåter oss att göra allt vi gör med dem? Att dem alltid ställer upp och vill vara till lags (i dem flesta fallen). Jag tycker i alla fall det är helt otroligt.

Det jag egentligen ville komma till med detta inlägg, är att jag har märkt att Àsta vill ha ganska mycket närhet med mig. Det var en dag när jag var ensam i stallet och jag hade tagit in Àsta i stallgången och hade borstat igenom hela henne. När jag var klar satte jag mig på en pall som står intill väggen och bredvid mig står Àsta som är fastspänd i ett rep som sitter fast i väggen i stället för två. Så när jag sitter där och skådar henne tar hon efter ett tag ett steg närmare mig.. Och sedan ytterligare ett till. Sedan sänker hon huvudet, tätt in till min famn. Jag fick till och med hålla om hennes huvud i detta läge.

Och tro mig, jag har försökt hålla om hennes huvud några gånger förut, men det har hon inte velat. För hon har helt enkelt inte känts sig tillräckligt trygg med mig. För genom att hon låter mig hålla om hennes huvud lämnar hon också över "säkerheten" till mig. "Liksom litar på att jag har koll på läget". (Om din häst drar undan sitt huvud om du ska hålla om den måste du acceptera det och inte hålla kvar med tvång. Det förstärker bara hästens "otillit" till dig. Och om någon skulle hålla om dig, fast du inte vill det, skulle du väl inte vilja att den personen höll fast dig, eller hur?)

Nu tillåter hon mig att hålla om hennes huvud om vi t.ex. ska mysa lite, istället för att dra undan det. Och även hon tar insiativet att komma nära mig..

Så jag är otroligt glad att hon söker närhet till mig. Trots att jag knappt haft henne i tre månader.Kommentarer
Anna och Staren

så fantastiska ni är tillsammans!Man känner kärleken mellan er genom att bara se en bild det syns liksom i era ögon:)

2011-12-13 @ 20:20:04
URL: http://annaulvklo.devote.se/
Adina & islandshästen Funi

Det är så mysigt! Tog mig och Funi nästan 1 år innan han började ge tillit till mig. Vi är fortfarande inte bästa vänner, men vi har helt klart tagit ett stort steg i rätt riktning! Han är ingen häst som anförtror sig direkt till människor precis så jag är nöjd.

2011-12-13 @ 22:05:02
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/
Therese

Visst är det en häftig känsla? :D Coolt att det gick så "fort" för er, men hon är kanske en ung och öppensinnig dam kan tänkas? Jag har haft Darri i lite mer än ett år, men det är först nu på senaste tiden han börjat söka kontakt med mig och låtit mig hålla i hans huvud osv.. Men han har ju lite stökig bakgrund också.. :) I början fick jag inte ens ta på hans huvud :PPassar på att berömma din blogg lite igen, tycker du har väldigt hög kvalité på dina inlägg, inte massa larv.. :) Ha det gött!

2011-12-14 @ 13:31:22
URL: http://ishestur.wordpress.com
Jenny

ååå vilken mysig blogg du har, älskar designen och alla dina bilder! :)

// Åländsk islandshästtjej! ;)

islandshästar for life<3

2011-12-14 @ 16:55:43
URL: http://sweetbyjenny.blogg.se/
Alice

Aww vad härligt! Sån var Cherie också förut, man kunde nästan trå att hon blivit slagen i ansiktet förut, man kunde inte ens höga handen mot hennes huvud utan att hon typ fick panik.

2011-12-14 @ 17:06:12
URL: http://fotohunden.blogg.se/
Jenny

sv. kommer absolut kika in här varje dag åå! ;)

men jag undrar en sak, hur får du att endast inläggen att röra på sig? alltså att bakgrunden står stilla helt? :)

2011-12-14 @ 17:21:07
URL: http://sweetbyjenny.blogg.se/
Alice

SV: Ja det undrar jag med, måste ha blivit slagen tror jag. Inte för att man ska ha fördomar om travmänniskor men många av dom brukar vara väldigt hårda mot hästar..

2011-12-14 @ 17:49:11
URL: http://fotohunden.blogg.se/
Stina

Men tack detsamma:)

Har ridit mycket islandshästar tidigare i mitt liv, fast jag numer övergått till dressyr:)

2011-12-14 @ 18:06:30
URL: http://sodressage.blogg.se/
disa

så sant!

är det okej om jag tar den första delen, "Hästar är flockdjur, och människan är ett rovdjur. Är det inte fantastiskt att vi kan skapa sådana band till våra hästar? Och att dem tillåter oss att göra allt vi gör med dem? Att dem alltid ställer upp och vill vara till lags (i dem flesta fallen). Jag tycker i alla fall det är helt otroligt." ? :)

2011-12-14 @ 19:10:57
URL: http://stalltjejsliv.blogg.se/
disa

sv; tack fina du!

länkar till dig i det inlägget också <3

2011-12-14 @ 21:02:20
URL: http://stalltjejsliv.blogg.se/
Evelina

Så himmla söt !<3

2011-12-15 @ 20:07:25
URL: http://evemey.blogg.se/
Matilda

Så mysigt! :)

2011-12-17 @ 11:12:13
URL: http://quarnstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL (eller en hemlis):


URL:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback