Bus!

Idag stod det bus på schemat och det gick verkligen så häääär bra! Àsta har inte varit så lätt att busa med utan har mest lunkat på i sin egna takt och inte varit så taggad till att springa och busa, vilket jag nu ville plocka fram. Jag vet att hon har en busig och sprallig sida vilket man ser ofta, t.ex. det är med borstarna. Jag måste berätta för er! Hon burkar trycka ner hela mulen i min ryktlåda och liksom buffar i väg den, gång på gång och tycker det är jätte roligt. Eller så plockar hon ut borstarna, verkligen super skojigt tycker Àsta. Måste skaffa en boll eller något till henne. Det tror jag hon skulle tycka var jätte roligt :D Men när vi är i t.ex i rundpaddocken står hon ofta nära mig och om jag går i från henne går hon oftast efter, såklart inte alltid. Ibland stor hon hellre för sig själv och nosar lite i marken. Men hästar brukar inte vilja springa och busa på en gång med en ny människa. Det brukar ta ett tag. Men det är ju inte så konstigt. Eller hur :) Men idag skulle jag i alla fall försöka få henne på bus humör. Jag hukar på benen och springer aningen bakom henne och stampar lite med fötterna i marken och skickar ut signalerna att nu ska vi busa. Hon springer i väg i full galopp och liksom reser nacken. Jag stannar och böjer mig ner för att kalla in henne och glatt kommer hon travandes emot mig. Jag belönar med rösten och en liten morotsbit på marken. Jag lägger alltid godiset på marken för att undvika nafs :) Och godis är bara någon hon får väldigt väldigt sällan då jag egentligen inte gillar att belöna med det. Men Àsta tyckte morotsbitarna bara gjorde allting mycket roligare så det blev riktig fart på min lilla brutta. Galopp och trav och galopp igen, byter varv och nästan bockar ibland. Lika så gör jag. Och så kommer hon alltid och möter mig med öronen framåt. Gud vad kul det var! Blir så jäkla glad!


Kommentarer
Clara

Gud vad kul EveliN! Blir så glad för din skull! Kämpa på tjejen, du vet att det lönar sig! :)<3

2011-11-07 @ 21:20:17
URL: http://raederle.blogg.se/
Melina

Vad roligt att du kan kalla in henne! Det ska du verkligen ta vara på och inte slösa med för det är alltid bra att ha med dem ;)Kram på er!P.S Ni är verkligen ett supercoolt team!

2011-11-07 @ 21:38:16
URL: http://litliskjoni.blogg.se/
Adina & islandshästen Funi

Åh så mysigt! Vår ridbana är så stor (ryms 7 islandshästar utan "problem" samtidigt)

2011-11-08 @ 22:13:06
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/
Julia

Hahaha, Herkules gör precis samma grej med hinken jag har borstar och andra prylar i. Allra bäst tycker han om jag har plastpåsar där i. Han kan stå och slänga med dem en bra stund innan han blir uttråkad ^^

2011-11-08 @ 22:24:34
URL: http://eldh.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL (eller en hemlis):


URL:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback