Liksom en svala

Har tänkt så mycket på sista tiden. Är gärna för mig själv ibland. Bara är.. Lyssnar på musik. Tänker. Men jag är glad, väldigt glad. Men det är jobbigt när man inte vet vad man ska göra. Vill inte göra fel. Sumpa det... Liksom en liten svala som hoppat ur boet och ska testa sina vingar. När man verkligen vill någonting vill man inte att det ska bli fel. Viktigt. Men för min egen del, för min skull, måste jag fälla ut mina vingar och ta ett stort jävla hopp. Antingen brister det eller så gör det inte det. Men jag måste få veta. Jag måste veta att jag inte suttit med vingarna längst kroppen och varit rädd. Feg.. För jag är en stark svala.


Lilla hästen är borta på träning...

Idag har Àsta åkt iväg på träning hos Jamila Berg i en vecka. Känns underligt att jag kommer vara "hästlös" i en vecka och jag kommer sakna henne så mycket! ♥ Men jag ska dit antingen en eller två gånger under dessa sju dagar och rida henne under Jamilas instruktioner. Så glad!

Jag är så otroligt tacksam och lycklig att jag fått denna chans då jag behöver hjälp med att komma vidare i utbildningen med Àsta. Det är världens snällaste människor som givit mig detta och det är Annelie och Jörgen. Alla tack i världen till er! Älskar er så mycket.

Är mer än tacksam som har så mycket stöd och hjälp utifrån. Från er, från mina vänner, min familj och släkt.

Jag är supertaggad inför det här, tror att det kommer ge oss en rejäl skjuts framåt! Samt att det ska bli så spännande att få se henne under en sådan duktig ryttare som Jamila!


Dagen min fina fina Àsta anlände hit ↑

Här ekar det tomt

Nu var det en vecka och en dag sedan jag skrev någonting här.. Ja så kan det vara. Istället för att klaga på det hemska värdet och alla jätte roliga (läs: hemska och många) läxor och prov vi har skolan just nu, så tänkte jag försöka vara positiv. För det är nämligen så att det har hänt något mycket mycket rolig idag som jag tänkte berätta om i nästa inlägg! Kan avslöja att det har med Àsta att göra :D Sedan ska jag försöka uppdatera bloggen bättre också, men vi får se hur det blir med den saken...


Powerwalk med Ásta och mamma

Igår tog jag och mamma en powerwalk och jag bestämde mig för att Ásta skulle få följa med. Hon skötte sig jätte bra och gick bredvid mig i rask takt hela vägen. Hon kan även tölta bredvid mig när jag går, jätte kul att hon tänker tölt :) Det var en mycket trevlig tur!


Instagram

Nu när Instagram har kommit till Android tänkte jag bara påminna er om att ni kan följa mig om ni så vill. Jag heter evelinfraki.


Prestationsångest

Att ha unghäst är svårt... Men samtidigt något av det roligaste som finns. Jag har haft Àsta i sex månader idag och jag kan ofta bli besviken på mig själv varför vi inte kommit längre än vad vi gjort. Vi har utvecklats mycket som ekipage på sex månader, och ibland känner jag mig faktiskt riktigt duktig och stolt över mig själv som lyckats åstadkommit det vi gjort. Jag såg en bild på en urflott islandshäst i ökad tölt som endast varit inriden i tre veckor.. tittar på mig och Àsta. Vi är inte ens halvvägs. Jag tittar på mig själv.. känner nästan ångest över att jag har inte utbildat Àsta så bra och fort som någon annan hade kunnat.

Men idag fick jag en tankeställare. Har vi bråttom någonstans? Nej. Så länge jag inte förstör henne får det ta den tid det behöver... För vi har kul och utvecklas ständigt tillsammans. Jag vet att jag fixar det här!

Jag skulle inte vilja ha någon annan häst än min älskade lilla pälsboll, och vi ska hålla ihop tills döden skiljer oss åt. Àsta är det finaste jag har och är den jag drömt om så länge jag kan minnas. Det är menat att vara vi två. Även fast vi inte är på "ökad tölt nivå" än, så har vi roligt och har kommit en bra bit tillsammans sedan dag ett. Jag vet att vi kommer vara där en dag vi också, men vägen dit får man inte glömma! Det viktigaste är att ha roligt!

Det jag måste göra är att lägga prestationsångesten på hyllan och fokusera på oss, på nuet. Sätta rimliga mål och njuta av tiden tillsammans!


6 månader ♥


Några saker ni kanske inte visste om mig

♥ Jag håller alltid andan när jag slänger soporna ute, i papperskorgen hemma eller vart det än kan vara.

♥ Jag är en väldigt knasig person, gillar att toka mig och vara allmänt busig ^^

♥ Jag är väldigt noggrann i allt jag gör, inget får absolut inte vara halvdant gjort. Det måste helst vara perfekt!

♥ Jag tycker inte om milkshake.

♥ När jag äter tacos äter jag alltid brödet kallt, lika korv med bröd och hamburgare.

Känner ni igen er på någon av punkterna?

 


Spotlight #2


Utrustning: Canon eos 50D - Canon 50mm f/1.4

Detta är än så länge min favorit på vackra Tilda när jag övade mig på min externa blixt här om veckan.

Mysdag i stallet igår

Vädret var för det första helt fantastiskt! Snälla aprilväder, var snäll nu, inge mer snö! Jag och Ásta skulle rida ut men hon har tappat ena framskon. ÅÅH!! Men hovis kommer någon av dem närmaste dagarna så snart kan jag rida henne igen :) Istället stod jag och borstade på min lilla björn i över en timme. Sötan stod verkligen och njöt med halvslutna ögon. Använde för första gången en vattenskrapa och OJ vad det var effektivt! Det blev en riktigt mysig stund med jäntan min.Positivt tänkande och lite så..

Skola imorgon... Bara att blicka fram mot sommarlovet. Må tiden gå fort. Snälla. Men istället för att klaga ska jag se det positiv. Nu ska jag vara glad och kämpa sista tiden av åttan! :) Det kommer gå bra, nemas problemas. Dagarna är ju vad man gör dem till och jag ska göra dem bra. Hoppas ni också gör det. Men nu ska jag sova, sweet dreams.


Ett par veckor sedan.


Spotlight


Utrustning: Canon eos 50D - Canon 50mm f/1.4

Fotade min vackra vän Tilda här om dagen och det blev en hel del fina bilder. Är ännu inte något vidare duktig på att fota med extern blixt men försöker bli bättre. Så med tanke på det är jag ändå väldigt nöjd :)

Mot stallet!


Efter att jag skrivit klart det här ska jag klä på mig stallkläderna och sedan hoppa på cykeln och trampa mot stallet. Ska fortsätta uppdraget vinterpäls bort och sedan rida nere på paddocken. Àsta har inte varit jätte duktig på att följa fyrkantspåret men vi har tränat på det ända sedan hon kom, och det har gått lite upp och ner.. Men jag tror faktiskt att det börjar ta sig nu. Nu följer hon den så himla fint och jag är så glaad! :D

Breakfast


Vaknade runt 11 idag och gjorde i ordning lite frukost ↑ Enkelt och gott! Är det någon mer än jag som har Aromat på ägg förresten?

Glad påsk!

Snälla Jill som tagit bilderna, bilder lånade från Yrlas blogg.


Titta vad ljus hon är!


Helt oredigerad bild ↑

Àsta blir ljusare och ljusare för varje dag som går, man får sig som en liten överraskning varje gång man kommer till hagen ;) Är så himla förväntansfull inför hur hon kommer se ut i sommar! Det ser ut som att hon kommer behålla sina mörka ben och man ett ganska bra tag till vilket jag gör tumme upp för. Tycker det är så himla fint.

Igår var det två år sedan det blev du och jag


Saknar dig ♥

Mimmi hälsar att hon älskar jordnötter