Drömridpass

När Àsta kom hem från Jamila var de det ena efter det andra som hände, som gjorde att det blev luckor i träningen för mig och pollan. När Àsta varit på två veckors träning var hon som en dröm att rida, helt annorlunda än vad jag var van vid. Efter att vi kommit hem har jag aldrig riktigt fått den känslan. Inte så konstigt då hon stått länge och det jag fått jobbat på ända sedan igångsättningen har just varit lösgjordhet, att få henne avslappnad, där hon var när jag fick hem henne.
 
Skritten som är hennes starkaste gångart en så länge har det varit enklast med. Att få henne att gå med nosen i marken har varit det jag strävat mot vilket jag nu äntligen har fått henne att göra, och formen kommer också mer och mer nu.
 
Men i traven har hon sprungit med huvudet bland molnen. Vilket jag låtit henne göra sedan vi kom till nya stallet. Vi har inte någon tillgång till paddock här så det är ut som gäller. Det är nya platser, hästar, lukter o.s.v så det är ju inge konstigt att hon vill kolla sig om kring. Det har jag låtit henne göra, även i skritten, och bara jobbat på konditionen. Fast för varje gång vi rider blir Àsta mer lugn och säker, även jag, och kan börja kräva mer utav henne. I söndags när jag red märkte jag hur hon började släppa på nacken och travade i en aning lägre form vilket jag berömde massor!
 
Jag har inte kunnat rida henne på fem dagar då jag varit hos min pappa. Så idag när jag skulle rida henne hade jag inga förväntningar alls. Jag skrittar igenom henne på lång tygel länge som vanligt, stävar efter lång och låg hals. Kortar sedan upp tyglarna och börjar leka lite med fingrarna, formen kommer som sagt mer och mer. När vi ska ta trav far huvudet som vanligt upp men det tar inte så lång stund för en hon börjar slappna av. Berömmer som tusan och efter ett litet tag testar jag korta tyglarna, försöker få fram formen och tro det eller ej men där kommer den!!! :D Stundvis. Tänk efter att jag bara ridit henne på raksträckor och så går hon ÄNTLIGEN i form idag. Gud vad stolt jag blev över henne. Och faktiskt också över mig själv. Som fått henne hit, efter vilan och på denna inte så långa tid.
 
Efter det blev det galopp så hon fick sträcka ut oegentlig, sedan skritt hela vägen hem så hon är lugn i kropp och sinne efter ridpasset :)
 
Jag och min pärla idag! Regnkläderna åkte på då det regnat hela morgonen.
 
 
Fy fasiken vilken pingla jag har till häst! Nu äntligen är vi på väg!

Kommentarer
fanny

Hon är så vacker!

2012-06-30 @ 22:58:33
URL: http://fannyycarlsson.blogg.se
Jörgen

Bra jobbat Evelin.
Så vacker Ásta är,
välrest och du har så fin sits.
Ni ser ut att må toppen båda två : )
Fortsätt nu jobba på Pinglans kondis ; )
Kram Jögge

Svar: Tack så mycket snällaste Jörgen! :)Stor kram!
Evelin Fräki

2012-07-01 @ 00:58:30
molly

Oj så fin hon blivit!
Har nästan bara sett bilder på henne i vinterpäls :)

2012-07-01 @ 16:27:26
URL: http://molllyr.blogg.se
Emma

Vad fina ni är! Hon är riktigt snygg och speciellt med lite kortare päls!

2012-07-01 @ 21:46:53
URL: http://emmaolssonss.blogg.se
Yrsa

Ser inte ut som samma häst längre! Hon har verkligen blivit super fin i formen!

2012-07-03 @ 19:36:25
URL: http://yrsaarbelund.blogg.se
Linda

Tänk vad härligt med framgångar :D!!

2012-07-04 @ 21:42:49
URL: http://www.mittangsull.blogg.se

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL (eller en hemlis):


URL:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback