Påsklov och OnePiece

Det här påsklovet skulle nog inte kunna komma mer passande. Är otroligt skoltrött och behöver verkligen en vecka där jag bara kan vara fri. Jag ska vara mycket med mina fantastiska vänner och mitt lilla skäggtroll ♥, sova länge och inte skriva ett ända ord! (förutom på datorn då förstås). Ikväll ska jag fodra lösdriften, inte kul om det ska regna som det gör nu.. Men vad gör det om hundra år? Ha en trevlig fredag kväll så hörs vi snart igen. Jag just nu ↓


Dagen i stallet

Det har varit mycket underligt väder idag. Sol, regn, sol, regn igen, mer regn, sol igen o.s.v... Regnkläderna och gummistövlarna åkte på och jag hoppade på hojen och trampade iväg till stallet som skönt nog endast ligger några hundra meter bort från där jag bor.

Även om det är lite jobbigt med regn kan jag samtidigt tycka att det är ganska mysigt. Det blir som en härlig känsla som lägger sig över en. Àsta var glad och jag var glad, och jag stod länge i stallgången och borstade på min lilla tjej som stod och sov. Så det blev ingen ridning idag, tycker det är viktigt att man bara kan "umgås" med varandra också :)


Jag äger en OnePiece!

Kan bara säga att lyckan är komplett!!!
(instagram @evelinfraki)


Skäggan söndagen den 25 mars

 


Svårt att toppa lyckan än när man ser sin häst glad

Ååh, i torsdags lekte jag och min lilla häst och jag blir så rörd när jag ser henne så glad... Mamma ska komma och filma oss i veckan, ni måste ju få se! :) Hon tyr sig mer och mer till mig också vilket känns jätte jätte kul! Det märks väldigt tydligt när vi leker. Går jag åt vänster går hon åt vänster, går jag åt höger går hon åt höger, springer jag springer hon. Ja ni fattar. Och utan godis såklart. Annars är det ju ingen konst direkt.. Men att hon väljer att vara med mig istället för att skrapa med hoven i marken gör mig obeskrivligt lycklig. Hon är ju som mitt barn och jag vill inget hellre än att hon ska må bra och vara glad.

 

Edit: Självklart kan det vara konst om man använder sig av godis också! Men då kanske mer vid trickträning kan jag tycka och det är inte något jag gör med Àsta... Om jag hade haft godis vid detta tillfälle hade Àsta sprungit efter mig för att hon ville ha godis och kanske inte för att hon verkligen ville vara med mig. Hur anser ni angående detta?


Ljusare hår

Jag var till frissan för prick en vecka sedan nu och gjorde för första gången i mitt liv någonting annorlunda med min hårfärg, på riktigt. Har faktiskt färgat håret brunt en gång när jag gick i fyran men det var mest en spontan grej vi gjorde hemma. Anyhow... Jag är jätte nöjd med mina blonda slingor! :) Den hårfärg jag har nu, har jag naturligt på sommaren eftersom att det bleks. Men på vintern blir det så himla råttfärgat upptill när det växer, vilket jag inte gillar... Dessutom klippte vi upp håret lite så att det blir mer frisyr, och jag stormtrivs! :DFlickan behöver nya dojor

Ååh, kryper nästan ur skinnet! Àsta behöver nya dojor och skulle egentligen skos om idag. Men det blev uppskjutet tills på söndag och jag vill inte rida henne nu då hennes skor är på gränsen till lösa. Nästa vecka har vi enligt mina beräkningar inte särskilt mycket i skolan så det blir mycket tid i stallet :D Fram tills dess blir det mys med Skäggan, borstning på hög nivå och fortsätta uppdraget "vinterpäls bort"!


Ny bloggdesign
Man kan ju verkligen kalla det en total makeover. Ärligt talat tror jag att jag försöker hitta mig själv lite grann. Nog har jag väl en identitet, en stil. Som person. Men hur ska man lyckas spegla sig själv i sin bloggdesign. Jag tycker det är så himla svårt! Men man lär väl testa olika för att småningom upptäcka vad man trivs bäst med..

Vad tycker ni om den? Vilken föredrar ni, den gamla eller den nya? Uppskattar ärliga svar!

Förändring förnöjer

Hej på er! Nu ska det ske förändring här minsann! Jag har hållit på med en ny bloggdesign jag vet inte hur länge... Men nu är den snart klar. Lägger nog upp den senare idag. Jag kan säga er att den är heelt annorlunda än den jag har nu (hoppas ni kommer tycka om den). I sammband med det kommer uppdateringen också förbättras starkt :) Det kommer troligtvis bli lite mer foto och vardag än vad det varit innan, men med tanke på att Ásta är den största delen av mitt liv och den jag älskar mest här på vårat runda klot kommer hon synnas i bloggen lika mycket som tidigare. Hoppas ni ser fram emot detta lika mycket som jag! :D Är superpeppad! Nytt och fräsht ska det bli här nu. Vintern och kylan är ett minne blått, som på bilden nedan. Nu är det VÅR!

 

 


Some things are just ment to be


Hoppning

Idag bestämde jag spontant att jag skulle hoppa med Àsta, nu när isen ÄNTLIGEN smält bort. Dock var det en aning (läs: mycket) geggigt istället. Jag fick med mig Yrla också så vi hoppade tillsammans. Àsta skötte sig bra, det var lite svårt i början. Man kan säga att hon hoppade rakt in i hindret och det flög åt alla håll. Men det var inte jätte konstigt då vi knapt hoppat förut. Vi har hoppat lite lite smått en gång innan men det räknas knappt, Hihi ;) Och så är jag är dessutom lika mycket nybörjare som henne. Men i alla fall. Det gick bättre och bättre efter varje hopp för oss båda. Jag tyckte det var jätte kul och det tror jag hon också tyckte :)

Nybörjare som sagt, haha. ↓


Tror inte hoppningen är vår starkaste sida direkt. Tur att vi inte är ett hoppekipage ^^

KONY 2012


Jag tycker alla borde ofra 30min utav sitt liv och titta på denna filmen!
Lyssna, agera och sprid.

Oförglömlig

Last summer ↓


Denna sommar kommer bli oförglömlig.

Tre bilder från veckan som gått

 


Skritt {video}


Spännande att ha skimmel

Jag tycker det är väldigt spännande det här med färger på hästar. Speciellt med skimlar. Då jag inte alls har någon större erfarenhet hur färgen förändras på skimlar får jag lyssna och ta till mig det andra säger :) Men jag hör mycket olika, och det verkar vara så olika från häst till häst också. Så det rikta svaret på vad Àsta kommer bli är det nog tiden som får komma med.Även fast hon inte har tappat all sin päls än (mycket långt ifrån dessutom), är hon redan en helt del ljusare, och skiftar inte alls lika mycket i brunt som hon gjort i vintras. Nej, jag väntar med spänning!

P.S Ser ni förresten vilken lång och fin man hon fått jämförelsevis med i somras? Svansen har också blivit mycket bättre! :D

Vårkänslor

Förutom att vi har sinnessjukt mycket i skolan just nu och att jag tappat min iPhone i asfalten så att skärmen sprack är allt väldigt bra! Det är ju för tusan nästan vår också! :D Tölten går som en dans och Ásta är allmänt pigg och glad, längtar så tills faster Annelie och Jörgen kan komma ner och se henne. Dessutom fäller hon mega mycket nu. Hon har blivit jätte mycket ljusare redan!! Aaaah :D Ser så mycket fram emot att se vad som gömmer sig under all päls på den där hästen alltså.


En vän för livet.


Vill bara säga att jag älskar denna tjej så grymt mycket.

Gårdagens outfit


Helg ♥

Hej på er!

Äntligen är det helg! :) Denna vecka har gått helt sjukt långsamt... Och helgen var mer än väl behövlig. Detta inlägg skulle egentligen publiceras igår men av några förhinder hände det aldrig. Hur som helst, jag tänkte göra en liten lista på saker man kan göra om man har lite tråkigt ^^

1. Gör chokladbollar, det är enkelt, går snabbt och det är himla gott! Men ät upp dem fort! Innan någon annan tar dem!


Gå ut på fågeljakt.. om du nu har några fåglar. Annars går det ju bra om du har en kissemiss eller något annat gulligt djur.Gå ut och ta awesome kort på dig själv.


Nörda din mobil, funkar alltid! I alla situationer ^^


//xoxo Eve, som jag faktiskt också brukar kallas.