Efter en vecka hos Jamila - Ridbilder

Igår fick jag som ni kanske redan vet rida Àsta efter en vecka på träning hos Jamila Berg. Redan i skritten kändes hon mycket bättre. Otroligt mjuk och avslappnad redan från start. Skritten är inget som varit något problem tidigare, utan det har verkligen varit hennes starka gångart. Men ack så mycket finare även den var! Sedan när vi skulle börja lektionen var det dags att gå in på volt och sedan trava. Jamila talade om hur jag skulle göra för att få henne att gå i form, alltså ha kontakt i munnen, och leka lite med fingrarna, eftergift när hon släpper efter osv. Jag sätter igång henne och på en gång böjer hon på nacken och travar i form! Hade jag kunnat, hade jag ärligt talat börjat gråta. Ögonen tårades och jag ler som aldrig förr. Det var en sådan lycka som bara inte går att förklara. Formen har varit ett stort problem jag haft med henne under hela tiden, och på dem sex månaderna jag haft henne har jag aldrig lyckats med det förutom i skritten.. Men efter en vecka hos Jamila fanns den där. Det var som att rida en helt annan häst. Som att hon suttit någon annans förmåga och kunskap i Àstas kropp och hjärna. Riktigt underligt men så underbart. Kan fortfarande knappt fatta att det blivit sådan stor skillnad på så himla kort tid.Tölten är det vi behöver jobba på mest. Det behövs mycket träning så hon får mer styrka och kan gå i form. Huvudet är ännu högt i starten men det blir bättre ju mer avslappnad hon blir under ridpassets gång. Med träning och tid tror jag att tölten kommer bli riktigt fin. Fick också reda på att hon är fyrgångare och inte fem. Skönt att ha fått ett riktigt svar på det nu, då vi inte vetat riktigt säkert :)

Jamila red henne också och hjälp vad duktig hon är! Och Àsta! Första gången jag fått se henne under ryttare. Första reaktionen var, är det där verkligen min häst?! Min? Hon är så himla fin min lilla flicka ♥ Hon hade också gett Àsta så mycket beröm för att vara så väldigt snäll. Då blev jag himla glad! Ingenting går upp mot när någon berömmer ens häst. Känner mig nästan lite skrytig här i skrivandets hetta, men nu får det bli så. Är så glad och stolt att det väller över!

Något jag måste bli nättre på: Låga händer och mer stöd med ben och skänklar vid tölt. Samt hålla händerna rätt. Jag brukar tänka att jag ska hålla i två glas som inte får välla över, och alltså inte köra motorcykel ;)


Mer bilder kommer i nästa inlägg!

Kommentarer
elin

Du har en otroligt fin islänning!

Men det jag tänkte på var, hade inte du en hund, en pudel vid namn Kasper? Har ni kvar honom eller är det kanske så att han numera bor i Vänersborg? Har nämligen en klasskamrat som har en pudel som heter Kasper och är på pricken lik honom!

2012-05-09 @ 19:01:56
Johanna

Vad kul att hon blivit så fin! Verkligen! :)

Kändes hon bättre i tölten också? <3

Kram

2012-05-10 @ 17:06:21
URL: http://finanora.blogg.se/
Julia

Rolig läsning!

2012-05-12 @ 14:42:23
URL: http://juliaeldh.se
Evelin.

Svar till Elin: Tusen tack snälla du! Vad glad jag blir :)

Jo jag har en hund som heter Kasper, han bor både här i Tierp där jag bor med min mamma och i Söderhamn där min pappa bor. Så då är det nog bara någon som är väldigt lik honom och heter Kasper ^^ Hihi!

Kram på dig!

2012-05-21 @ 20:49:35
URL: http://handwritten.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL (eller en hemlis):


URL:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback