Arg på regnet!

Jag brukar faktiskt kunna ta regnet rätt bra, klart man blir leds och så men jag gillar ändå regnet. Dock inte just nu! Ida skulle fota mig och Ásta idag när vi red och lite så. När vi är klara för att gå ut, vad tror ni händer? Jo det börjar ösregna! Vi väntade och fotade lite bilder inne i stallet som jag faktiskt tror blev rätt mysiga. Men det upphörde aldrig. Så surt! Nu har jag precis klivit av bussen, och självklart skiner solen nu.. Åååååh! Äsch får helt enkelt vänta till imorgon, då gör vi ett nytt försök :)


Wow vilken häst jag har!

Inte för att jag är någon som tycker om att skryta, tvärt om. Men alltså nu måste jag bara! Guuuuuuud vad Àsta är FLOTT! Vi har börjat få sällskap av Ida när vi rider ut numera, då dom är i full gång med att rida in hennes häst Tindra. Jätte roligt tycker både jag och Ásta. 
 
Ásta var taggat och framåt hela vägen vilket är super roligt! Passtakig i tölten till en början, men blev så hääääääääär fin på slutet. Och herrejesus ni ska se hur hon ökar i tölten nu alltså! Satt med smilegroparna enda upp i öronen. Är så sjukt taggad inför närmaste kurser!.. och hösten och vinternt tillsammans med min fantastiska häst och min systra Ida innan jag kommer lämna min barndomsort.
 
Arkivbild, igen...

Vill blogga

Har så mycket blogglust att det nästan sprutar ut igenom näsan.. Problemet är bara att jag inte har några bilder. Får nästan ångest. Har frågat Ida om hon kan fota mig och Àsta i veckan, vilket hon kan så det gäller bara att bestämma dag. Vill dessutom få lite höst feeling här på bloggen. Och själv har jag inte fotat på evigheter. Måste bli ändring på det! Tur att man har en blogg ibland alltså...
 
Min oslipade diamand i december ♥♥♥♥

Underbar tid

Jag älskar den här perioden på året. Visst, det är sorgligt och tufft att ta farväl av sommaren (speciellt den här då det varit den bästa på väldigt länge). Men när man väl vinkat av den finns det en underbar höst att se fram emot. Det här är min tid på året!

Att få sätta på sig en varmare jacka och en mössa när man ska till stallet är så mysigt bara det. Det är fortfarande väldigt varmt när solen ligger på, men höst är det. Hästarna börjar sätta päls och det är så mysigt att sätta sig på hästryggen med solen i ansiktet och vinden i håret.

Jag rider numera mer barbacka än vad jag rider med sadel och har gjort det hela sommaren. Trivs inte med den sadel jag har nu och tror inte Ásta heller gör det då hon känns så mycket finare utan den. Hon töltar på mycket lättare och känns allmänt finare.

Dom senaste ridpassen har varit sååå otroligt bra. Då Ásta blir väldigt "hög" i traven och tappar överlinjen vill jag få henne i en lång och låg form. Så varje gång hon sänker huvudet berömmer jag. Hon snappar upp det så otroligt fort och idag travade hon nästan med mulen nere i backen. Jag vet att det inte är en så kallad rätt position men det är en väldigt bra övning för henne och hon stärker dessutom ryggmusklerna. Det var världens härligaste känsla att känna hela hennes rygg bara lyfta, ja fantastiskt! Dessutom går tölten som en dans den också.

Det är så mysigt att rida omkring jag och Ásta på landsvägarna med kossorna, traktorerna, tranor och gäss och allt som hör landet till. Bara vi två, och vår skugga. Som för övrigt ser ganska fin ut.


Wednesday

Det är onsdag.. Redan måste jag faktiskt få skriva. På fredag vankas roligheter, som jag längtar! Så med tanke på det har veckan gått rätt fort. Nu sitter jag här med ett glas Bravo juice (min drog just nu) och har gjort det ett rätt bra tag, det har börjat trilla in bloggdesign beställningar efter varandra vilket är riktigt roligt! Men nu är jag klar för idag. Är du sugen på att beställa är det bara att maila mig: evelinfraki@live.se för mer information.
 
Är typ så här glad på livet ↓
 

Utveckling

En av det absolut roligaste sakerna med att ha unghäst är få följa med hela vägen så att säga. Hon var en häst med ganska dåligt självförtroende, grå, liten och fluffig, stod längst bort i hagen. Inte den häst som fick någon uppmärksamhet direkt. 
 
Jag stod i det finaste stallet i hela Tierp, jag bara älskade det stallet. Men när jag fick hem min kärlek, den häst som alltid varit den finaste i mina ögon, var det som att någonting förändrades hos vissa människor. Jag fick ta mycket skit för min lilla häst. Stora öron, jävligt fet, sååå himla liten o.s.v. Jag har alltid bara tagit emot det där, skrattat med och strykit över det. Även fast det tagit emot. Att någon snackar skit om min häst, det finns verkligen inge värre. Vad har hon gjort illa? Vi har ju såklart också fått mycket beröm, om hur söt, lugn och snäll hon är o.s.v.
 
Men liskom vad fan spelar det för roll att hon är liten! Herregud, jag älskar väl henne lika mycket hur stor eller liten hon än är! Och vad jag vet kan små islandshästar lyckas precis lika bra som större? Ástas skönhet har för mig alltid bestått. Alltid alltid alltid. Jag har ALDRIG någonsin tvivlat på henne!
 
Efter många om och men valde jag att flytta ifrån det stall jag stått i så länge. Jag kände inte samma glädje att åka dit som jag en gång gjort. Ganska spontat flyttade jag till en vän som är som en syster för mig. Ida Arkegrim. Hennes mamma har växt upp med hästar och det har även Ida. Jag älskar hela deras familj. Det är som min egna nu.
 
Att ha bytt stall har varit det bästa jag någonsin gjort. Jag har fått mycket hjälp med hur jag ska bygga upp Ástas kondition som har blivit så himla mycket bättre på så kort tid. Och helt ofattbart mycket hjälp med en massa annat! Men det bästa av allt. Min lilla polla har blivit så mycket gladare, så mycket mer levande. Och det är en stolthet där innom henne som bara växer. Även inom mig.
 
Ásta är en fantastiskt häst. En häst med otroligt mycket vilja och självstänighet, men med ett hjärta av guld. Jag brukar säga att det är en himla tur att hon är så snäll. Annars hade det varit väldigt mycket svårare ;)
 
Även fast Ásta alltid varit Ásta, är hon är helt annan häst idag än vad hon var för tio månader sedan. Hon är så mycket mer vuxen nu. Bara efter så kort tid. Jag har ju inte ens haft henne i ett år och ändå har hon gjort en sådan utveckling. Det är nästan så att det tåras i ögonen när jag ser bilder på oss då, och nu. Vilken resa vi gjort på så kort tid, och vilken fantastiskt tid vi har att blicka framför oss.
 
Fula ankungen tycker jag är ett passande exempel på Ásta. "Ful", grå, liten krake men som med tiden växer upp till en stolt vacker svan och slår alla med häpnad. Men som alltid varit precis lika vacker hos sin mamma ♥
 
Januari 2012
 
Juli 2012.
 
Du är den vackraste för mig.

Dagens outfit

..Oj.. Det var en rubrik man inte skrev igår. Nåja, idag tog jag mig faktiskt tid att knäppa några outfitbilder. Jag har på mig en tröja från Bik Bok och mina nya byxor från Gina Tricot som jag kärat ner mig i totalt.
 

Tölt

Då jag typ aaaldrig lägger ut bilder när jag rider Ásta tänkte jag att jag skulle bjussa på en bild i tölt. Den här bilden är från sensate kursen för Maria Berg. Påtal om kurs, jag väldigt väldigt kurs sugen. Ska nog anmäla mig till någon av kurserna Maria ska hålla dom senaste månaderna. Jag ska även rida kurs för Peter Häggberg någon av dom närmasta månaderna. Ska bli jätte kul! Måste bara bestämma när... och anmäla mig...
 

Svanby Open

Tävlingen gick jätte bra och jag är mycket nöjd med Ásta! Det blev dock nästan inga bilder alls, men jag tänkte visa några i alla fall :)
 
Ásta var vargen och jag var rödluvan. Jag skrev "liten varg tuff ändå" på bogen (syns inte så tydligt på bild). 
Vi var tredje startande i tvången där vi kom delad första plats på 7,3. Jätteroligt! :D Dock hamnade vi på en andra plats då det andra ekipaget hade mutor. Hehe!  
 
Vi fick 8 för skritt, 7 för trav och jag 7 för sits och hand. Observera att detta inte är riktiga bedömingar utan dommarna tyckte det var roligare att dela ut höga poäng då det var skojtävling.
 
 
 
I fyrgången blev det bara bilder på galoppen (och någon i trav). Måste ha varit roligare att titta live än i kameran ;) 
Här kom vi på femte plats med 6,6 poäng. 8 för skritt, 5 för tölt, 7 för trav, 6,5 för galopp. 
 
 
Sen kom vi trea i safttölt, men där blev det inte heller några bilder. Haha!
Sötaste ponnin på bilden ovan. Stod och sov under prisutdelningen med öronen utfällda. The typical Ásta.

Ny bloggdesign, äntligen!

Nu äntligen är jag klar med den nya bloggdesignen. Ärligt talat känner jag mig inte jättenöjd men är så sjukt less på den andra. Känns ändå bra med nytt och fräscht, dock kommer bilderna bytas ut ganska snart så det blir lite mer höstkänsla :) Jag känner redan hur insprationen kommer. Så nu jäklar, nu är jag tillbaka!