Underbar tid

Jag älskar den här perioden på året. Visst, det är sorgligt och tufft att ta farväl av sommaren (speciellt den här då det varit den bästa på väldigt länge). Men när man väl vinkat av den finns det en underbar höst att se fram emot. Det här är min tid på året!

Att få sätta på sig en varmare jacka och en mössa när man ska till stallet är så mysigt bara det. Det är fortfarande väldigt varmt när solen ligger på, men höst är det. Hästarna börjar sätta päls och det är så mysigt att sätta sig på hästryggen med solen i ansiktet och vinden i håret.

Jag rider numera mer barbacka än vad jag rider med sadel och har gjort det hela sommaren. Trivs inte med den sadel jag har nu och tror inte Ásta heller gör det då hon känns så mycket finare utan den. Hon töltar på mycket lättare och känns allmänt finare.

Dom senaste ridpassen har varit sååå otroligt bra. Då Ásta blir väldigt "hög" i traven och tappar överlinjen vill jag få henne i en lång och låg form. Så varje gång hon sänker huvudet berömmer jag. Hon snappar upp det så otroligt fort och idag travade hon nästan med mulen nere i backen. Jag vet att det inte är en så kallad rätt position men det är en väldigt bra övning för henne och hon stärker dessutom ryggmusklerna. Det var världens härligaste känsla att känna hela hennes rygg bara lyfta, ja fantastiskt! Dessutom går tölten som en dans den också.

Det är så mysigt att rida omkring jag och Ásta på landsvägarna med kossorna, traktorerna, tranor och gäss och allt som hör landet till. Bara vi två, och vår skugga. Som för övrigt ser ganska fin ut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL (eller en hemlis):


URL:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback