Utveckling

En av det absolut roligaste sakerna med att ha unghäst är få följa med hela vägen så att säga. Hon var en häst med ganska dåligt självförtroende, grå, liten och fluffig, stod längst bort i hagen. Inte den häst som fick någon uppmärksamhet direkt. 
 
Jag stod i det finaste stallet i hela Tierp, jag bara älskade det stallet. Men när jag fick hem min kärlek, den häst som alltid varit den finaste i mina ögon, var det som att någonting förändrades hos vissa människor. Jag fick ta mycket skit för min lilla häst. Stora öron, jävligt fet, sååå himla liten o.s.v. Jag har alltid bara tagit emot det där, skrattat med och strykit över det. Även fast det tagit emot. Att någon snackar skit om min häst, det finns verkligen inge värre. Vad har hon gjort illa? Vi har ju såklart också fått mycket beröm, om hur söt, lugn och snäll hon är o.s.v.
 
Men liskom vad fan spelar det för roll att hon är liten! Herregud, jag älskar väl henne lika mycket hur stor eller liten hon än är! Och vad jag vet kan små islandshästar lyckas precis lika bra som större? Ástas skönhet har för mig alltid bestått. Alltid alltid alltid. Jag har ALDRIG någonsin tvivlat på henne!
 
Efter många om och men valde jag att flytta ifrån det stall jag stått i så länge. Jag kände inte samma glädje att åka dit som jag en gång gjort. Ganska spontat flyttade jag till en vän som är som en syster för mig. Ida Arkegrim. Hennes mamma har växt upp med hästar och det har även Ida. Jag älskar hela deras familj. Det är som min egna nu.
 
Att ha bytt stall har varit det bästa jag någonsin gjort. Jag har fått mycket hjälp med hur jag ska bygga upp Ástas kondition som har blivit så himla mycket bättre på så kort tid. Och helt ofattbart mycket hjälp med en massa annat! Men det bästa av allt. Min lilla polla har blivit så mycket gladare, så mycket mer levande. Och det är en stolthet där innom henne som bara växer. Även inom mig.
 
Ásta är en fantastiskt häst. En häst med otroligt mycket vilja och självstänighet, men med ett hjärta av guld. Jag brukar säga att det är en himla tur att hon är så snäll. Annars hade det varit väldigt mycket svårare ;)
 
Även fast Ásta alltid varit Ásta, är hon är helt annan häst idag än vad hon var för tio månader sedan. Hon är så mycket mer vuxen nu. Bara efter så kort tid. Jag har ju inte ens haft henne i ett år och ändå har hon gjort en sådan utveckling. Det är nästan så att det tåras i ögonen när jag ser bilder på oss då, och nu. Vilken resa vi gjort på så kort tid, och vilken fantastiskt tid vi har att blicka framför oss.
 
Fula ankungen tycker jag är ett passande exempel på Ásta. "Ful", grå, liten krake men som med tiden växer upp till en stolt vacker svan och slår alla med häpnad. Men som alltid varit precis lika vacker hos sin mamma ♥
 
Januari 2012
 
Juli 2012.
 
Du är den vackraste för mig.

Kommentarer
Anna

Varför är det negativt med små hästar? Jag tycker mycket mer om små hästar än JÄTTE stora! Mindre och sötare och nära till backen om man skulle flyga av! Och islandshästar är ju starka (stor häst i liten förpackning) perfekt enligt mig!:)

2012-09-04 @ 07:48:42
URL: http://mywords.devote.se
Jaquline - jmphoto.webblogg.se♥

sv: Tack så mycket!
Fina bilder :)

2012-09-04 @ 17:41:19
URL: http://jmphoto.webblogg.se
carlssonfanny.blogg.se

Alltså FY FAN vad fin hon har blivit Evelin! Du är grym, NI är grymma!

2012-09-04 @ 21:41:49
URL: http://carlssonfanny.blogg.se/
Paulina

Hej! Jag fick ett mejl av dig om en design, om erbjudandet fortfarande kvarstår får du gärna höra av dig på min mejl. KRAM

2012-09-05 @ 12:30:36
URL: http://fotopaulina.blogg.se
Louise

Åh vilken fin människa och hästmänniska du är! Tänk om fler vore som dig! Din häst är jätefin och man ser hur hon strålar av styrka och skönhet, tack vare dig! Jag upplever samma sak med min hund, och blir så glad varje gång jag ser människor som ser djuren och inte är fokuserade på "materiella saker" ... allt för många har nog glömt bort varför dom har höst ens.. Det börjar ju med kärleken till hästar, sen blir det så mycket tävling och prestige. Underbart att läsa sånt här, det gör min dag. Kommer maila dig och se om du vill göra en blogg design till mig?


Må bäst med din häst ;-)

Kram

2012-09-05 @ 16:21:10
URL: http://stewia.blogg.se
Kajsa

ÅÅh vad fin hon är!!:)

2012-09-05 @ 18:45:17
Sara

Måste bara säga att OJ vilken skillnad på henne. Senast jag kollade in din blogg var när du precis hade fått hem henne, hon har blivit jättefin. Speciellt nu när man ser henne utan all vinterpäls, haha :)

2012-09-19 @ 23:19:27
URL: http://hamreryttarna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

NAMN:
Kom ihåg mig?

MAIL (eller en hemlis):


URL:


Vad har du på hjärtat?:

Trackback